UNC: Dronebransjen gir «verktøykasse i verdensklasse» til miljøarbeid
Bidrar med teknologi og tilrettelegging for Miljøagentene. - Det viktigste prosjektet vi gjør sammen som industri det neste halvåret.– Nesten 7000 barn er miljøagenter. Det er ganske mange. Men vi klarer ikke rydde hele Norge alene. Vi trenger hjelp fra dere, sa miljøagent Ulrik Hellum (10) på UNC-scenen i Telenor Expo fredag.
Sammen med UASN-leder Anders Martinsen inviterte han dronebransjen til en felles miljødugnad. Martinsen konstaterte at bransjen skal gi de unge miljøarbeiderne «en verktøykasse i verdensklasse» til sine viktige oppdrag. Det skal de forskjellige aktørene gjøre ved å tilby sin spesifikke kompetanse eller utstyr og tjenester.
Startet på Svalbard
Miljøagentene er en miljøvernorganisasjon for barn, som blant annet jobber med å rydde strender for plast.
– Miljøagentene gjør et godt og viktig arbeid for å holde Norge rent. De skaper gode holdninger hos barn og unge, og jobber for at fremtiden skal bli reinere og grønnere. Droner og moderne teknologi kan gjøre arbeidet deres enda bedre og mer effektivt, sier Martinsen.
Samarbeidet med UAS Norway startet på Svalbard i september, da Miljøagentenes Penelope Lea (14) fikk en overraskelse under Arctic Drone Event etter å ha gjort stort inntrykk med sitt foredrag.
Aktører som FLIR, Telenor, Avinor, Akvaplan-niva og Maritime Robotics sa den gangen at de ville bidra med droneteknologi til organisasjonens miljøarbeid.
I tillegg har også Airlift, Droneakademiet, Kystverket og KVS Technologies gjort det samme.
Møte i desember
En rekke nye hender kom i været under konferansen fredag. Et titalls selskaper forpliktet seg til å medvirke i prosjektet fremover.
– Dette er det viktigste prosjektet vi gjør sammen som industri det neste halvåret, konstaterte Martinsen fra scenen.
– Jeg gleder meg. Dette kommer til å bli veldig stort, supplerte Ulrik.
Det neste møtet mellom miljøagentene og bransjen finner sted i desember. Da skal det legges en videre plan for prosjektet.