UNC 2019: Scandinavian Drone – har funnet sin plass i dronebransjen
Selskapet konsentrerer seg nå hundre prosent om bedriftsmarkedet. I november viser de frem nye løsninger under UNC-konferansen i Telenor Expo.– Vi har funnet vår plass i dronebransjen. Det er naturlig at vi satser på det vi er best på, sier daglig leder Martin Andersson i Scandinavian Drone.
Når selskapet kommer til UNC-konferansen i Telenor Expo i november, er det som et litt annet selskap enn tidligere.
– Vi har begynt å konsentrere oss hundre prosent om bedrifter og kommersielle droneløsninger, spesifikt for inspeksjon og mapping. Vi legger om fokuset for å jobbe tett med denne typen kunder. Det er i det segmentet vi har vår spisskompetanse – det er der vi hører hjemme, sier Andersson, som har som målsetning at selskapet hans skal være det beste stedet for profesjonelle norske dronepiloter å handle drone.
Se hele UNC-programmet og meld deg på konferansen her
Norge langt fremme
Scandinavian Drone har base i Bergen, men har også kontor, verksted og lager i Sverige. Selskapet drar nytte av å ha geografisk bredde, og Andersson sier at Norge ligger langt fremme i dronebransjen, sammenlignet med våre naboer.
– Bransjen er bedre organisert og snakker bedre sammen i Norge. Der synes jeg UAS Norway har hatt en nøkkelrolle. De har virkelig jobbet og tilrettelagt for det, sier Andersson.
Innblikk i bransjen
Scandinavian Drone er en av hovedpartnerne til årets UNC-konferanse, som går av stabelen 25. og 26. november med de viktigste aktørene i norsk droneindustri. Andersson mener at noe av det viktigste som har skjedd i bransjen siden fjorårets konferanse er at det har kommet flere ferdige bransjeløsninger.
– Tidligere har vi sett universaldroner som tilpasses behovene, men nå kommer ferdige løsninger rettet mot spesifikke bransjer, med mange nye spennende sensorer. Det passer godt til vår nye satsing, sier Andersson.
Han forventer mye bra faglig påfyll i Telenor Expo i år også.
– Vi forventer å få et godt innblikk i hva som skjer i bransjen og hva de forskjellige aktørene holder på med, i tillegg til en oppdatering på de nye EASA-reglene. Dessuten er det alltid positivt å knytte til seg nye nettverk, og det har vi gode erfaringer med fra de tidligere konferansene, sier Andersson.