UNC 2020 - årets dronekonferanse:Slik kan du bygge nye nettverk og samarbeid
Selv om det blir en delvis digital konferanse i år, skal nettverksbygging og samarbeid stå sentralt.UNC 2020 nærmer seg med stormskritt, og årets konferanse blir helt spesiell. Covid-19 gir arrangørene noen utfordringer, men også nye muligheter til å tenke kreativt. Hovedvekten av foredragsholderne vil i år være tilgjengelig gjennom chat, det samme vil UAS Norways droneeksperter. Dermed blir det også denne gangen gode muligheter for nettverksbyggingen og de nye samarbeidene UNC-konferansen er blitt kjent for tidligere.
– Vi ønsker å legge til rette for en interaktiv dynamikk mellom deltakere, publikum på de ulike lokasjonene og foredragsholderne. Nettverksbygging er viktig for denne konferansen, og dette er en måte å bidra til større utbytte av de ulike sesjonene, forteller UASN-leder og prosjektleder for UNC, Anders Martinsen.
Innovasjon
På de ulike fysiske møteplassene blir konferansen streamet via en nettleser. Samtidig vil brukergrensesnittet gjøre det mulig knytte kontakter med andre deltakere og opprette egne møterom i forkant. Derfor lønner det seg også å melde på tidlig til konferansen.
Se lokasjoner og bestill billett
– Noe av jobben vår som bransjeorganisasjonen er å bringe sammen ulike miljøer og inspirere til hvordan de forskjellige aktørene kan utnytte teknologien sin, eller få løst sine utfordringer. Det vil ikke bare bli et blikk på dagens situasjon, men også et blikk inn i krystallkulen på hvordan nye markeder vil ta i bruk data fra droner fremover, sier Martinsen.
Konferansens innhold
Samarbeid er et av de viktigste punktene på programmet under UNC 2020. Hvilke aktører kan og bør samarbeide mer, og hvordan kan det tilrettelegges for dette?
De øvrige hovedbolkene på årets konferanse er
- Inspeksjon med droner (Fokus på dagens beste løsninger – og utfordringene.)
- Fra rådata til verdifull info (Hvordan gå fra innhenting av informasjon til verdifull data.)
- Regulering/GDPR/sikkerhet (Hvordan sørge for trygg og sikker bruk av både droner og data.)
Kun for påmeldte
Årets foredrag vil i hovedsak foregå live, men foredragsholdere fra andre deler av verden vil gjøre opptak av sine presentasjoner i forkant.
– Deltakerne vil nok ikke merke så mye til det, men for oss er det en trygghet at vi kan få med oss foredragsholdere fra Australia og USA, som kanskje ikke synes klokka 09 norsk tid er et veldig gunstig tidspunkt for en livepresentasjon, sier Martinsen.
Årets konferanse går av stabelen 23. og 24. november, og er kun tilgjengelig for påmeldte deltakere. Studenter kan delta gratis. Foredragene blir også tilgjengelig for deltakerne i etterkant.