Praktisk info:

Når: 19. – 20. november, kl. 08:30 – 16:00

Hvem passer kurset for?: Kurset er perfekt for både nybegynnere og erfarne som vil mestre datafangst og punktskybehandling med LiDAR og fotogrammetri. Enten du jobber med kartlegging, dronebruk eller 3D-modellering, vil dette kurset gi deg verktøyene du trenger for å ta dine prosjekter til neste nivå.

Hvor: Elefun sine lokaler i Grimstad,  Morholt 9, 4887 Grimstad.

Pris:
Ordinær billett: kr. 5.990,-
UASN medlemmer: kr. 4.490,-

Betaling: Påmelding fra nettsiden er med kort. Om du behøver faktura på billetten, send oss en e-post til event@uasnorway.no så hjelper vi deg med det.

Hva er inkludert i billetten: Teorisesjoner, veiledning 1:1, lunsj og kursbevis.

Anbefalt hotell: Vi anbefaler hotellet Clarion Collection Hotel Grimstad som er en kort kollektivtransport- eller kjøretur unna kurslokalet. Ved å bruke linken HER, vil du få en rabattert pris på rom, som inkluderer frokost, fika og kveldsmat.

Nødvendig utstyr: Egen datamaskin med ferdig nedlastet ønsket programvare, egen drone (dersom tilgjengelig), nødvendige flytillatelser for egne operasjoner og klær etter vær.

 

 

Meet the speakers

Kjetil Hatlen

Sivilingeniør i Geomatikk at Boston Group

Atilla Haugen

Founder & CEO at BioDrone

Audun Solheim

Overingeniør at Statens Vegvesen

Event Schedule

Dag 1 - 19 november

08:00 - 08:30

Dørene åpner

08:30 - 09:30

Grunnleggende innføring i fotogrammetri og lidar

By Kjetil Hatlen - Sivilingeniør i Geomatikk at Boston Group

Denne innføringen gir alle sammen en felles forståelse for hva som skal til for å sikre en god datafangst ved hjelp av drone på kurset. Sesjonen vil gi den forståelse for de viktigste prinsippene så du kan sikre at du raskest mulig kommer i gang.

09:30 - 09:45

Pause

09:45 - 10:45

LiDAR og fotogrammetri i store offentlige prosjekter – Effektiv datainnsamling med droner

By Audun Solheim - Overingeniør at Statens Vegvesen

I denne sesjonen får du innblikk i hvordan store offentlige organisasjoner bruker LiDAR og fotogrammetri for å samle inn data til infrastrukturprosjekter. Du vil lære om bruk av både små og store droner.

10:45 - 11:45

Kartlegging av skog med LiDAR og fotogrammetri

By Atilla Haugen - Founder & CEO at BioDrone

Lær hvordan LiDAR og fotogrammetri brukes for nøyaktig kartlegging av skogområder. Vi ser på effektive innstillinger og teknikker for å sikre god datainnsamling i komplekse terreng.

11:45 - 12:30

LUNSJ

12:30 - 16:00

Praktisk flyvning – Datafangst med drone. 1:1 veiledning

By Kjetil Hatlen - Sivilingeniør i Geomatikk at Boston Group and Audun Solheim - Overingeniør at Statens Vegvesen and Atilla Haugen - Founder & CEO at BioDrone

Ta med egen drone eller test nyheter fra DJI , Elefun. Gjennom flere timer ute i felt vil du fange nok data til å lage unike punktskyer eller modeller for fotogrammetri, samtidig muligheter for 1:1 veiledning.

12:30 - 16:00

Stasjon 1: Enkel datafangst med drone – for nybegynnere

By Kjetil Hatlen - Sivilingeniør i Geomatikk at Boston Group

Denne stasjonen er perfekt for deg som er nybegynner og ønsker en grunnleggende innføring i hvordan du bruker droner til å samle inn data. Kjetil Hatlen vil veilede deltakerne gjennom enkle metoder for datafangst, hvordan du setter opp dronen riktig, og de viktigste prinsippene du må kjenne til for å komme raskt i gang.

12:30 - 16:00

Stasjon 2: Veiledning i datafangst – for middels nivå og skogrelaterte spørsmål

By Atilla Haugen - Founder & CEO at BioDrone

Denne stasjonen er for de som har litt erfaring med droneflyvning og ønsker veiledning på et middels nivå. Atilla Haugen vil gi råd om generelle datafangstmetoder, samtidig som han svarer på spørsmål om spesifikke utfordringer knyttet til skogkartlegging. Dette er en flott mulighet til å få tilpasset veiledning som dekker både generell datafangst og skogsrelaterte behov.

12:30 - 16:00

Stasjon 3: Avansert datafangst og optimalisering – for erfarne brukere

By Audun Solheim - Overingeniør at Statens Vegvesen

Denne stasjonen er for de som allerede har erfaring med droneflyvning og ønsker å ta datafangsten til et mer avansert nivå. Audun Solheim vil dele avanserte metoder for datainnsamling, hvordan du kan tilpasse innstillinger for komplekse prosjekter, og tips for å få mest mulig ut av utstyret ditt. Perfekt for de som vil optimalisere sine operasjoner og sikre høyest mulig nøyaktighet.

Dag 2 - 20 november

08:30 - 10:00

Behandling punktsky - dette er de beste tipsene du må vite om

By Kjetil Hatlen - Sivilingeniør i Geomatikk at Boston Group

Mange vet hvordan en punktsky ser ut men ikke alle er klar over hvilke tips som er de aller beste og de som gir deg best verdi. Kjetil Hatlen har i mange år jobbet med oppmåling og presisjonsdata og deler de viktigste tips og triks du må vite.

10:00 - 10:15

Pause

10:15 - 11:15

Etterbehandling av skogdata – Ortofoto og informasjon fra skogkartlegging

By Atilla Haugen - Founder & CEO at BioDrone

Lær hvordan du etterbehandler skogdata ved hjelp av ortofoto for å hente ut verdifull informasjon. Vi viser hvordan ortofoto kan brukes til å analysere og tolke skogkartleggingsdata.

11:15 - 12:15

Etterbehandling av LiDAR- og fotogrammetridata – Programvare og kostnadseffektiv analyse

By Audun Solheim - Overingeniør at Statens Vegvesen

Få innsikt i hvordan du effektivt etterbehandler LiDAR- og fotogrammetridata ved hjelp av ulik programvare. Lær om kostnadseffektive løsninger for analyse og modellering av innsamlede data.

12:15 - 12:45

LUNSJ

12:45 - 16:00

Etterbehandling av presisjonsdata - 1:1 veiledning

By Kjetil Hatlen - Sivilingeniør i Geomatikk at Boston Group and Atilla Haugen - Founder & CEO at BioDrone and Audun Solheim - Overingeniør at Statens Vegvesen

I denne delen av kurset vil det være mulig å etterbehandle innhentet data fra gårsdagens flyveturer, eller du kan selv ta med data fra andre oppdrag. Kursholdere vil bruke ulike software for å gi deg eksempler på hvordan du kan optimalisere din arbeidsflyt avhengig av hva du skal produsere. Denne delen av kurset forutsetter at du har med egen maskin og at du har lastet ned ønsket software i forkant.