Ny runde med Nordic Unmanned: Knut Roar Wiig er en av investorene som har gått inn i investorgruppen og overtar konkursboet til Nordic Unmanned for 50 millioner kroner. Gjelden ved konkursen var på 185 millioner. Foto: Anders Martinsen

Investorgruppe kjøper konkursboet til Nordic Unmanned for 50 millioner

To uker etter at selskapet gikk konkurs, overtar den tidligere grunderen Knut Roar Wiig restene av selskapet sammen med fem investeringspartnere.
Ole Dag Kvamme

– Det er en stor seier for dronebransjen, sier en lykkelig lærling Benjamin Hauge Wehmer til Dronemagasinet.

Han kom så sent som i november til Nordic Unmanned i Sandnes, og fikk kalddusjen om konkurs etter bare tre måneder.

– Ja, det var et sjokk. At de overtar selskapet gjør at hverdagen blir lettere, sier Wehmer.

Han har de siste måneden fjernstyrt fire droner i Antwerpen, som overvåker og gjør inspeksjoner.

– Nordic Unmanned har vært verdensledende, og nyheten lover godt for fremtiden, sier Wehmer.

Dronelærling lærling Benjamin Hauge Wehmer er fornøyd med at det ser ut til å bli videre drift i nye Nordic Unmanned. Foto: Privat

Overtatt for 50 millioner kroner

Torsdag meldte medier i Stavanger at en gruppe på seks lokale investorer har kjøpt konkursboet til droneselskapet Nordic Unmanned for rundt 50 millioner kroner.

Dronemagasinet har fulgt Nordic Unmanned i en årrekke. Her er noen av sakene:

Les også: Begjærte seg konkurs 4. februar 2025

Les også: 95 prosent av børsverdien borte

Les også: Nytt bunnivå for aksjen, høsten 2023

Nå: – Stor tro

– Vi har stor tro på at vi skal klare å gjøre ‘nye’ Nordic Unmanned til et lønnsomt selskap ved å gjøre noen strukturelle endringer og grep,» sier Jan Henrik Jelsa til Stavanger Aftenblad nå.

De seks investorene er Henrik Jelsa, Roald Helgø, Knut Roar Wiig, Stig G. Larsen, Pål Kristensen og Arnfred Berntsen. Det nye selskapet skal hete Nordic Unmanned Holding AS – og investorene har lik eierandel på 16,67 prosent.

Nordic Unmanneds luftfartsdrift bestod for få år siden av patruljering av luftrom i Estland, Spania og Danmark. Mest kjent var de for mange gjennom flygninger for den europeiske 

Ved siden av har selskapet AirRobot i Tyskland og DroneMatrix i Belgia. Christiansen vil ikke si om disse også er til salgs. Av ordrereserven står de for rundt 30 prosent av verdiene.