Hold av 25. februar:Direktesendt droneseminar fra Svalbard – gratis for alle
Hold av datoen 25. februar. Da blir det spennende reportasjer, innsiktsfulle foredrag og mye lærdom å hente, når UAS Norway inviterer til gratis droneseminar fra Arktis.«Hvis dronene virker på Svalbard, så virker de overalt» blir det sagt. Derfor er det mye overføringsverdi til andre bransjer og sektorer under det direktesendte droneseminaret fra Svalbard 25. februar.
Sendingen starter kl. 11:00 torsdag 25. februar. Lyst å delta? Du kan melde deg på her
Det handler om droner om miljø. Det handler om flyvning under krevende forhold. Det handler om spektakulær FPV-flyvning, det handler om demonstrasjoner, testing og utprøvning.
– Vi lover en konferanse som setter droner – og ikke minst pilotene bak, på prøve, sier UASN-leder Anders Martinsen.
Miljø og FPV
Det digitale droneseminaret kan blant annet skilte med følgende navn:
- Fotograf og ekspedisjonsleder Jason Roberts, som har tilholdssted på Svalbard og som har levert spektakulære bilder til store naturdokumentarer, Hollywood-filmer og tv-produksjoner. Han vil blant annet snakke om dronebruk og naturforvaltning.
- Eirik Solheim og Jon Krosby, som var med å produsere den populære NRK-serien «Svalbard minutt for minutt». Vi får høre historien bak planlegging og gjennomføring, og hvilke droner som ble brukt.
- Erik Holden, som vant kongepokalen i FPV-flyvning i fjor, skal gjøre spektakulære stunt i de spesielle omgivelsene på Svalbard.
Et annet fokus blir hvordan droner anvendes i forbindelse med historiens største miljøopprydding i Arktis – i Sveagruva. Det nedlagte kullgruveanlegget innerst i Sveabukta hadde virksomhet fra 1917 til 2016, og det brukes nå enorme summer for å fjerne bygninger, veier, kaianlegg, og utstyr og forurensede jordmasser.
Her er droner brukt til blant annet dokumentasjon, i et svært sensitivt område for fugler og dyreliv.
Fikk støtte
UAS Norway har fått støtte fra Norsk forskningsråd til seminaret, noe Anders Martinsen er takknemlig for.
– Vi er glade for at Forskningsrådet er med på å støtte dette initiativet i en tid hvor det er vanskelig å møtes fysisk. Vi forholder oss naturligvis til gjeldende smittevernregler og reiser til Svalbard for å skape innhold som er til glede for dronebransjen. Og så er vi veldig glad for at Spitsbergen Makerspace har hjulpet oss med å legge til rette for både ekspedisjoner, testing og demonstrering – blant annet av undervannsdroner. Det blir veldig spennende, sier Martinsen.
Mer info kommer, men det er bare å holde av datoen – 25. februar.