POLITIDRONE OVER ARENDAL - Det var en drone fra denne serien til DJI som havarerte over Arendal i går kveld. Bildet er tatt i august i 2023 hvor også politiet opererte droner i forbindelse med Arendaluka.

Politiets drone havarerte under Arendalsuka

En av politiets store DJI Matrice 300-droner ble totalskadet i et havari under Arendalsuka torsdag kveld. Ingen personer ble skadet. 
Hans Torgersen
– Nå samler vi inn informasjon for å finne rotårsaken til det som skjedde, så vil det bli samlet i en rapport slik at vi kan lære av dette. Vi har rutinemessig informert Luftfartstilsynet, sier Hilde Hognestad Straumann, seksjonsleder for Helikoptertjenesten i politiet, til Dronemagasinet.
Politiets dronevirksomhet er organisert under Helikoptertjenesten med hovedbase på det nasjonale beredskapssenteret utenfor Oslo.
Havariet skjedde klokken 20.59 torsdag, 15 minutter før statsminister Jonas Gahr Støre og de andre partilederne startet partilederdebatten som ble direktesendt på TV.
Dronen som havarerte var av typen DJI Matrice 300, men en oppgitt vekt iht produsenten på rett over 6.3 kilo.
«I tråd med politiets rutiner fløy dronen over en bygningsmasse da havariet inntraff, og ikke over folkemasse i sentrum.», skriver politiet i en pressemelding.
Ifølge pressemeldingen landet dronen på taket til Trefoldighetskirken i Arendal sentrum og derfra videre ned på bakken.
«Havariet medførte merker på taket på kirken, men ikke skade på personer eller annen eiendom. Dronen er totalskadet.»
Dronen tilhører Agder politidistrikt og ble ført av en autorisert dronepilot fra politiet.
– Det er rutine i politiet at dronene føres over bygningsmasser, aldri rett over plasser med mange personer. Vi ser alvorlig på hendelsen og er nå opptatt av å finne ut hva som er grunnen til havariet. Dronen sendes nå inn til nasjonale beredskapsressurser for undersøkelser, sier Vidar Arnesen, stabssjef i Agder politidistrikt, i pressemeldingen.