Alt dette å lære under årets store dronekonferanse – UNC 2022
Hele ni workshop er inkludert i deltakeravgiften på årets store dronekonferanse, UNC 2022 i Kristiansand 21. - 23. november.Du klarer ikke å få med deg alle de ni workshopene, men syv er mulig. Da kan du lære om flere nye måter å tjene penger på dronene dine.
De ni workshopene på UNC 2022 vil foregå parallelt. Samme workshop på konferansens første og andre dag betyr at deltakere som virkelig vil utnytte muligheten, kan få med seg åtte hver.
– Vi har valgt ut en rekke områder der det er lett å ta ut gevinst, det vil si lett å få ut verdiene av dataene som dronen samler inn, sier Anders Martinsen i UAS Norway.
Han forteller at workshopene er svaret på ønsker fra bransjen og medlemmene i UAS Norway.
– Workshopene på UNC vil gi deltakerne det de trenger for å tjene penger på dronen sin. De vil få en introduksjon til bruksområdene, metodene og arbeidsflyten.
Deltakerne på workshopene vil lære om alt fra inspeksjon av bygninger, vel og merke både utendørs og innendørs, til undervannsinspeksjoner og foto/video.
Midt i energikrisen kommer også workshop om hvordan bruke droner til å lete etter feil i solcelleanlegg. Ikke solcellene på naboens tak, men opp til de enorme anleggene som dekker tak på stor bygg og flere mål ute på bakken.
Solkraft rasket voksende energikilde
Solkraft er den raskest voksende energikilden i verden. Ifølge Statkrafts Lavutslippsscenario er det ventet at solkraft vil bli verdens største elektrisitetskilden fra 2035, heter det i en pressemelding fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).
For å kunne bruke solkraft som energikilde i virkelig stor skala, må et stort antall solceller kombineres og monteres som paneler i enorme anlegg. På så store anlegg er det imidlertid vanskelig å finne moduler som er skadet eller ikke fungerer som de skal. Sensorer og kamera på droner er verktøyet som gjør at man kan finne disse modulene raskere enn med andre metoder.
Forskere, blant annet ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås, arbeider med nye metoder og bedre metoder for å finne modulene som det er feil på.
En av metodene er testet i mindre skala. Nå står testing på større solcelleanlegg for tur, og da står bruk av droner på programmet.
Dette er workshopene under UNC 2022:
HOW-TO:Building inspections | HOW-TO:Wildlife and forestry | HOW-TO: Aerial photography for dronepilots |
HOW-TO: Solar panel inspections | HOW-TO: Indoor inspections with drones | HOW-TO: Videophotography for dronepilots |
HOW-TO: Inspection of critical infrastructure | HOW-TO: 3D mapping with drones | |
HOW-TO: Underwater inspections |